Στην οριστικοποίηση της δέσμης μέτρων 13,5 δισεκατομμυρίων ευρω καθώς και των διαρθρωτικών εκκρεμοτήτων που απομένουν έως την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στοχεύει το οικονομικό επιτελείο κατά τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, όπως επισημαίνει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Τα μέτρα του 2013 θα φτάσουν τα 9,2 δισ. ευρω.

Η ίδια πηγή επισήμανε για πρώτη φορά ότι χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα της επόμενης διετίας θα έπρεπε να ανέλθουν στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η κατάσταση στην οικονομία εχει επιδεινωθεί κατά τους τελευταίους επτά μήνες.

Ωστόσο, η όλη συζήτηση με την τρόικα γίνεται με βάση την διετή επιμήκυνση και συνεπώς τα μέτρα ανέρχονται συνολικά στα 13,5 δισ. ευρω.

Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο έχει να αντιμετωπίσει τη «μαύρη τρυπά» στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που οδηγεί σε «κούρεμα» του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων για φέτος αλλά και εφαρμογή κάποιων εκ των μέτρων του σχεδιαζόμενου πακέτου, όπως η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, νωρίτερα.

Νέα συνάντηση έχουν το μεσημέρι (13.00) οι εκπρόσωποι της τριμερούς με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, παρόντος και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δεν επήλθε συμφωνία σε κανένα σημείο διαπραγμάτευσης, καθώς η τρόικα επέμεινε ιδιαίτερα στην πλήρη κατάργηση των τριετιών και τη μείωση τόσο της ονομαστικής αποζημίωσης όσο και του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση στους 3 μήνες, από τους 6 που είναι σήμερα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook