Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με 311.000 ευρώ για την ανάδειξη, βελτίωση και τον φωτισμό των δύο μεγαλύτερων πάρκων του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι η διαμόρφωση , αναβάθμιση και δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες, ενώ αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε αυτούς τους Δημόσιους χώρους περιπάτου και αναψυχής, τόνισε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην ποιοτική αναζωογόνηση ολόκληρου του κέντρου της πόλης και θα τους κάνουν περισσότερο ΟΙΚΕΙΟΥΣ , ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΠΡΟΣΙΤΟΥΣ στους Δημότες.

« Οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ χρηματοδοτήσεις για δράσεις και έργα από διάφορα προγράμματα αποδίδουν καρπούς αφού δεν επιβαρύνεται το ταμείο του Δήμου Ηρακλείου και κατ’ επέκταση οι Δημότες για την υλοποίησή τους» τόνισε ο κ. Κουράκης.

Το έργο στα δύο πάρκα που θα έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ τέλη Νοεμβρίου περιλαμβάνει νέο σύγχρονο δίκτυο σε αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υπάρχοντος , που θα μπορεί να υποστηρίξει πάσης φύσεως εκδηλώσεις, την κατασκευή λειτουργικού φωτισμού αλλά και φωτισμού ανάδειξης των μνημείων και του φυσικού πλούτου των Δημοτικών Πάρκων.
Επίσης η ανάδειξη των προτομών θα γίνει με τη χρήση ενδοδαπέδιων φωτιστικών ενώ προβλέπεται και η ανάδειξη της κόμης των δέντρων κατά μήκος της Λ. Δημοκρατίας στο πάρκο Γεωργιάδη.