Έντονη κινητικότητα διαφαίνεται στα επιτελεία των δύο ισχυρών αντρών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα.

Από την μία πλευρά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, όπου το τελευταίο διάστημα «βομβαρδίζει» καθημερινά τα ΜΜΕ με διάφορα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφορούν σε όλο το νησί, με αν μη τι άλλο, όπως δείχνει η εξέλιξή τους, καλά αποτελέσματα.

Ειδικά τελευταία έχει επιδοθεί στο κυνήγι της ανάπτυξης, αλλά κυρίως προώθησης των Κρητικών Προϊόντων και του Τουρισμού, με επαφές με Ρώσους αλλά και Γερμανούς, μέσα από το πρόσφατο ταξίδι του.

Από την άλλη ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκεί που για καιρό, μαθαίναμε τα νέα του Δήμου μια στο τόσο, τελευταία έχει εντείνει την παρουσία του στα ΜΜΕ. Νέα έργα, επαφές και δράσεις είναι μερικά από τα καθημερινά του.

Βέβαια το κρυφό μυστικό όλων είναι ότι ο Γιάννης Κουράκης μάλλον προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές από τώρα, αλλά όχι όμως για τον Δήμο, αλλά για την Περιφέρεια.

Η εκτίμηση όσων γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να «χτυπήσει» στα ίσα τον Σταύρο, ίσως με μία μικρή αδυναμία στην Δ. Κρήτη και κυρίως τα Χανιά.

Πάντως ο Γιάννης Κουράκης χαίρει εκτίμησης, καθότι το έργο του στο Δήμο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστό σε όλο το νησί.

Η μάχη, αν γίνει, θα είναι σκληρή και η εκτίμηση επίσης είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς τα μέσα του 2014, που προβλέπεται να γίνουν οι εκλογές, τα χτυπήματα θα είναι πολλαπλά και από τις δύο πλευρές, πάνω και κάτω από την μέση.

Και οι δύο έχουν ισχυρά επιτελεία, με πολύ έμπειρο προσωπικό, ενώ οι σχέσεις τους με επιχειρηματίες και media είναι πάνω – κάτω γνωστές και προφανείς σε όσους παρακολουθούν.

Η δράση και των δύο το επόμενο διάστημα, οι χώροι που θα κινηθούν, τα θέματα αλλά και οι άσσοι που θα βγούν από μανίκια, θα προδιαγράψουν την πορεία.

Ειδικά σε ότι αφορά στον Γ. Κουράκη, οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στο κόμμα του, θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση του για το αν θα κατέβει για την Περιφέρεια.

Το σίγουρο είναι ότι είναι πολιτικά ορθό σε αυτή την χρονική στιγμή να κλείσει τον κύκλο του στο Δήμο και να αναζητήσει νέα διαδρομή.

Γ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook