Λίστα με ονοματεπώνυμα υπαλλήλων, που μπορούν να αποχωρήσουν από το Δημόσιο, έως το τέλος του χρόνου, ζητεί η Τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να δοθεί μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για να προχωρήσει στη διοικητική αναδιάρθρωση όσο και να ανατραπεί η εντύπωση πως ο δημόσιος τομέας αποτελεί άβατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας εμφανίστηκαν να απαιτούν πλήρη εξειδίκευση και καταγραφή του προσωπικού ανά φορέα, το οποίο θα απομακρυνθεί άμεσα.

Το σχέδιο Μανιτάκη για αποχωρήσεις 11.000 επίορκων και ακατάλληλων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και παράλληλη υπαγωγή σε διαθεσιμότητα του πλεονάζοντος προσωπικού από συγχωνευμένους ή καταργούμενους φορείς, δεν απορρίφθηκε στο σύνολό του.

\’\’Τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά. Ζητάνε λεπτομέρειες για το πού, πώς και ποιοι θα φύγουν\’\’ σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

\’\’Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ρωτάνε γιατί κάποια από αυτά που μπορούν να γίνουν το 2013, να μη γίνουν αυτή τη στιγμή \’\’ ανέφεραν άλλα στελέχη, εξηγώντας και την υπομονή να υπάρξουν αποχωρήσεις υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.

Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση

\’\’Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση\’\’ σημείωσαν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την Τρόικα, παραπέμποντας σε επαφές που θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ώστε να καταρτιστεί αναλυτικό σχέδιο για τους υπό απόλυση υπαλλήλους.

Στην πρώτη γραμμή παραμένει το προσωπικό των φορέων που θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το επόμενο πακέτο θα περιλαμβάνει 250 φορείς με 20.000 περίπου εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3.500 αναμένεται να είναι σε καταργούμενους.

\’\’Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους φορείς αυτούς\’\’ αναφέρουν, χωρίς να αποκλείουν να προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργηση για όσους φορείς ωριμάζουν τα σχέδια και να μην υπάρξει μία συνολική ρύθμιση για όλους.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας φέρονται να αμφισβητούν κατά πόσο μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των 1.000 επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook