Σηκώνει τους τόνους ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών κοινής ωφέλειας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιχειρούμενη πώληση της ΕΥΔΑΠ, κατά τη συνάντηση, που είχε την Τετάρτη με τους εκπροσώπους της Διοίκησης και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην εταιρία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η τρικομματική κοινοπραξία πρέπει να γνωρίζει ότι όπου επιχειρήθηκε, στη χώρα μας ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελούς έργου, νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν.

Αντίθετα, μειώθηκε το προσωπικό τους. Οι επενδύσεις που πολυδιαφημίστηκαν, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν. Η ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών, αντί να καλυτερεύσει, χειροτέρευσε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως «όπου αποκρατικοποιήθηκαν επιχειρήσεις κοινωφελούς έργου το έλλειμμα αυξήθηκε» και ξεκαθάρισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, τονίζοντας ότι «όπου αλλού επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελούς έργου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε».

Ειδικά για την ΕΥΔΑΠ σημείωσε ότι «η τιμή πώλησης της επιχείρησης αυτήν την εποχή είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα».

 Εξορμήσεις παντού

 Στο μεταξύ και ενώ η προσοχή στράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στη συμμετοχή της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το πρόγραμμα εξορμήσεων σε όλη τη χώρα.

Σύνθημα της Κουμουνδούρου είναι «δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθει ο κόσμος σε μας. Πρέπει εμείς να πάμε σ\’ αυτόν» και με αυτή την επιδίωξη διοργανώνονται αυτές τις ημέρες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook