Η ομιλία της Αυστραλής πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ από το βήμα του Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα έδωσε το έναυσμα για να τροποποιηθεί ο ορισμός της λέξης «μισογύνης».

Η Γκίλαρντ, μιλώντας σε έντονο ύφος κατά του σεξισμού, επιτέθηκε στους Συντηρητικούς της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον ηγέτη τους Τόνι Άμποτ ως «μισογύνη». Από εκείνη την ημέρα, η ομιλία της κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, η Macquarie Dictionary, η αρμόδια Αρχή για την αγγλική γλώσσα στην Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει την ερμηνεία της λέξης «μισογύνης» ώστε να ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια.

Μέχρι τώρα, το λεξικό έγραφε ότι «μισογύνης» είναι εκείνος που τρέφει μίσος για τις γυναίκες. Τώρα, θα προστεθεί ένας δεύτερος ορισμός που θα αναφέρει την «πάγια προκατάληψη εναντίον των γυναικών».

Στην ομιλία της η Γκίλαρντ επιτέθηκε στον Άμποτ για παλαιότερες δηλώσεις του, όπως ότι η εξουσία ασκείται καλύτερα από άνδρες και πως η άμβλωση είναι η «εύκολη λύση» για τις γυναίκες. Μία φορά μάλιστα ο ηγέτης των Συντηρητικών είχε βρεθεί σε συγκέντρωση πολιτικών αντιπάλων της όπου οι αφίσες έγραφαν «ξεφορτωθείτε τη μάγισσα».

Απαντώντας στις βολές της Γκίλαρντ, ο Άμποτ έκανε λόγο για φτηνή επίθεση, που εντάσσεται στην εκστρατεία σπίλωσης που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εναντίον του.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook