Ανακριβής και ψευδής είναι η λίστα με τα δήθεν εμβάσματα των πολιτικών που εστάλησαν στο εξωτερικό, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και με βάσει την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία μάλιστα σημείωσε σε ανακοίνωση ότι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου προσπαθούν κάποιοι να ρίξουν λάσπη στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Αναστάτωση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας και σε Κρητικούς Βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους τονίζουν ότι, όπως είχε αναφέρει και στο δημοσίευμα του το Flashnews.gr, πρόκειται για δηλωμένους λογαριασμούς στο πόθεν έσχες στο σύνολο τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, πριν από την διάψευση της εγκυρότητας της εν λόγω λίστας από την ΤτΕ και την Βουλή, μας τόνισε ότι πρόκειται για κατασκευασμένη και χαλκευμένη λίστα, με στόχο των συντακτών τους να θίξουν τους πολιτικούς στο σύνολο τους.

Σε δήλωση του, μετά και την διάψευση από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και την ΤτΕ, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη δήλωση του και σημείωσε:

«Ουδέποτε στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον, δεν πρόκειται το όνομα μου να εμπλακεί σε οποιαδήποτε λίστα και για κανέναν λόγο. Όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ αυτών και οι καταθέσεις μου δηλώνονταν αναλυτικά στο πόθεν εσχες μου διαχρονικά με πλήρη και ακριβή στοιχεία και ουδέποτε εκκλήθηκα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για διευκρινήσεις επί της ακρίβειας τους. Η άμεση αντίδραση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και της ΤτΕ καταδεικνύει ότι κάποιοι, που πιστεύω ότι θα τους αποκαλύψει η δικαιοσύνη, πετούν λάσπη χωρίς στοιχεία σε οποιονδήποτε πολιτικό, βλάπτοντας ηθελημένα το πολίτευμα και την Δημοκρατία. Θέλω δε να προσθέσω ότι όσοι, όσο ψηλά και να είναι, έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό προκειμένου να τα σώσουν, θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν, έχει υποχρέωση η δικαιοσύνη και η πολιτεία να τους αποκαλύψει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, διότι θεωρώ ότι έχουν διαπράξει έγκλημα σε βάρος της Κοινωνίας, της Οικονομίας και της Χώρας».

Υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής κ. Χρήστος Μαρκογιάννακης σε γραπτή του ανακοίνωση δήλωσε: «Όπως από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίστηκε, πρόκειται για το «πόθεν έσχες» του έτους 2009, που ήδη έχει ελεγχθεί αρμοδίως και αφορά καταθέσεις της οικογένειας μου, που τότε και όχι τώρα, υπήρχαν και αφορούσαν σε 180.000 και 60.000 ευρώ..».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook