Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης εισηγήθηκε το Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των υπ’ αριθμ.137 και 138/30.9.2011 Αποφάσεων του Συμβουλίου Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με τις οποίες υιοθετήθηκε η Τροποποίηση των άρθρων 1 και 18 της Συμφωνίας Ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης».

Εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις 2 τροποποιήσεις των άρθρων 1 και 18. Ειδικότερα, όπως τόνισε «με την τροποποίηση του άρθρου 1 αλλάζει το γεωγραφικό πεδίο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και προστίθενται και οι χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου ενώ, τροποποίηση του άρθρου 18 αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ειδικά Ταμεία όχι μόνο των αποδεκτριών χωρών αλλά και των εν δυνάμει αποδεκτριών χωρών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, «σαφώς και υπερψηφίζω τις παραπάνω τροποποιήσεις γιατί είναι προϊόν έντονων διεργασιών και διακασιών από το Συμβούλιο Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και βασίζονται στις αρχές του πλουραλισμού και της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook