Έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup προωθείται στις 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία Ελλάδας – τρόικας, η οποία εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχει επιτευχθεί, ώστε τα προτεινόμενα μέτρα να λάβουν το πράσινο φως των εταίρων.

Παράλληλα, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα συμφωνηθέντα μέτρα, ο προϋπολογισμός του 2013 και όσες ρυθμίσεις θεωρηθούν προαπαιτούμενες δράσεις, για να ληφθούν στο προγραμματισμένο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την επιμήκυνση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρώτο στοίχημα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται η εφημερίδα, το δημοσιονομικό σκέλος έχει σχεδόν κλείσει και απομένουν λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, από τα 9,2 δισ. για τα μέτρα του 2013, τα 7,6 προέρχονται από περικοπες μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και τα υπόλοιπα από φορολογικές παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ, πηγές της Κομισιόν, αναφέρουν ότι είναι ακριβής η πληροφορία των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο θα κατατεθούν τα 31,5 δισ. της επόμενης δόσης. Μάλιστα τονίζουν ότι ο λογαριασμός ήδη υφίσταται από την έναρξη του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook