Με Βιοκλιματικό σχεδιασμό, καινοτόμα αρχιτεκτονική και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, το νέο 23ο Νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί στη συνοικία της Θερίσου στη συμβολή των οδών Λασαίας και Αυλώνος, που αναμένεται να αποτελέσει πρότυπη σχολική μονάδα η οποία θα ικανοποιεί πλήρως τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες.

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση της πρωτοποριακής αυτής υποδομής που θα μπορεί να φιλοξενήσει 30 έως 50 νήπια έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη της Σύμβασης με τον Ανάδοχο του έργου που έχει προϋπολογισμό 900 χιλ ευρώ και χρόνο παράδοσης τους 12 μήνες .

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η παιδεία και ο πολιτισμός, δήλωσε ο Δήμαρχος, βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής , γι αυτό θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιούμε έργα σε όλο το Δήμο και στο τομέα της εκπαίδευσης».

Το κτίριο του 23ου Νηπιαγωγείου, συνέχισε ο κ. Κουράκης θα κατασκευαστεί με καινοτόμες προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα εξυπηρετήσει γονείς και μαθητές μιας μεγάλης περιοχής ,συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμισή της .

Επιδίωξή μας, τόνισε, είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος φιλικού προς τους μαθητές, με χώρους παιχνιδιού και σύγχρονες αίθουσες που θα συμβάλουν στη καλύτερη ποιότητα της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το νέο διθέσιο Νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου με εμβαδόν 364,45 τ.μ και θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα ισογείου και υπογείου συνολικού εμβαδού 300 τ.μ.

Το κτίριο θα περιλαμβάνει:

 Δύο αίθουσες εργασίας

 Μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

 Μία αίθουσα σίτισης

 Μία αίθουσα ανάπαυσης

 Χώρο γραφείου Νηπιαγωγών

 Βοηθητικούς χώρους(υγιεινής νηπίων, προσωπικού, Α.Μ.Ε.Α)

 Υπαίθριους χώρους δραστηριοτήτων.

Η μορφοποίηση της εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου αντιμετωπίζεται σαν απεικόνιση από χρωματιστά κομμάτια πάζλ με ιδιαίτερο συμβολισμό, σαν ένα παιχνίδι δεξιότητας που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών προσφέροντας πολλές αναγνώσεις κα εμπειρίες.

Επίσης θα διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος με τη κατασκευή παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook