Να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης παιδείας αναφορικά με το αν θα μπει «πωλητήριο» στην περιουσία των πανεπιστημίων επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Βουλή. Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει προγραμματιστεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων.

Ειδικότερα ο κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχθηκε ότι σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεταβίβαζε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία τους, είχαν συμπεριληφθεί και τα ΑΕΙ!

Πρόσθεσε όμως ότι «έγινε παρέμβαση στον υπουργό ούτως ώστε να απαλειφθεί η επίμαχη και κακοδιατυπωμένη διάταξη, πρέπει να υπάρξει ένα περιουσιολόγιο και ένα μητρώο και από εκεί και πέρα, ακόμα και ο κακόπιστος πρέπει να γνωρίζει ότι, ό,τι και αν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρξει διυπουργική απόφαση και η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού. Και δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει – θέλω να το διαβεβαιώσω στους Ελληνες πολίτες – και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε υπάρχει η διϋπουργική που θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει υπουργός παιδείας και πάντως, όχι εγώ».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook