Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Δήμο Γόρτυνας, εν όψη του εορτασμού της επετείου του "ΟΧΙ". Η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, να γίνουν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και τις Τοπικές Κοινότητες με κάθε επισημότητα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους μας.

Έτσι προβλέπεται:
Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8.00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Δήμου, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν στους Αγίους Δέκα (ώρα έναρξης 10:15 πμ), στην Αγία Βαρβάρα (ώρα έναρξης 11 πμ), στην Βαγιωνιά (ώρα έναρξης 11:15 πμ), στο Ασήμι (ώρα έναρξης 10:30 πμ) και στην Γέργερη (ώρα έναρξης 10:15 πμ). Επίσημη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Τοπικές κοινότητες ενώ το Δήμο σε κάθε Κοινότητα θα εκπροσωπήσουν ο Αντιδήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Τοπικοί Πρόεδροι.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης αναμένεται να παραβρεθεί στην εκδήλωση που θα γίνει στην έδρα του Δήμου, τους Αγίους Δέκα.