«Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο» υποστηρίζει σε συνέντευξη που παρέθεσε στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Marie Claire ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο πασίγνωστος μόδιστρος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι καταστρέφει τη γαλλική οικονομία λόγω του ότι προώθησε την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας.

Ο Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού του οίκου Channel, συνέκρινε τον Ολάντ με τον ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο».

Η πελατεία του οίκου Channel είναι τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.

Οι επιθετικές δηλώσεις του Λάγκερφελντ ακολουθούν αυτές πολλών γάλλων επιχειρηματιών, που ενίστανται για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές.

Το επεισόδιο καταγράφεται ενώ η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου φθίνει (41%, από 60% όταν είχε εκλεγεί).
Ο ασπρομάλλης Λάγκερφελντ, γερμανικής καταγωγής, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός και διόλου συμβατικός χαρακτήρας.

Στη συνεργασία του με τον Channel έχει σχεδιάσει μερικές από τις ακριβότερες δημιουργίες του οίκου μόδας.

Πρόκειται, όπως είπε στο Marie Claire, για «καταστροφή»: «Ο Ολάντ θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους, και ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις. Οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου» είπε.

Ακόμα, υποστήριξε ότι πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη.


newsbeast.gr