Τη νέα ηγεσία της με ψηφοφορία μέσω διαδικτύου εκλέγει η ρωσική αντιπολίτευση, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν καθώς οι διακομιστές που χρησιμοποιούσαν οι οργανωτές δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να καταρρεύσει.

Όσοι την επισκέπτονταν λάμβαναν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν και καλούνταν να ξαναδοκιμάσουν αργότερα να συνδεθούν.

Εκατοντάδες Μοσχοβίτες, που είτε δεν διέθεταν ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε δεν μπορούσαν να συνδεθούν, πήγαν σε ένα πάρκο, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου οι οργανωτές τους βοηθούσαν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές που είχαν στήσει κάτω από άσπρες τέντες.

Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι, υποστηρικτές του κινήματος εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ελπίζουν ότι θα καταλάβουν μία από τις 45 θέσεις της Επιτροπής Συντονισμού. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ και ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστός από τους αγώνες του κατά της διαφθοράς.

Η ψηφοφορία επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, όμως λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν παρατάθηκε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook