Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι αναμφισβήτητα μία συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές… πόσω μάλλον όταν φοιτούν στο μεγαλύτερο σχολείο του κόσμου.

Το σχολείο «Montessori School», (CMS), που βρίσκεται στην πόλη Lucknow της Ινδίας είχε το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 45.000 εγγεγραμμένους μαθητές, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή χρονιά. Το σχολείο, που λειτουργεί αρκετές δεκαετίες, παρέμεινε κλειστό για κάποιο διάστημα, για να ξανανοίξει το 1959 από τον Jagdish Gandhi και τη σύζυγό του Bharti, έχοντας τη χρονιά εκείνη μόλις 5 μαθητές.

Ο μέσος αριθμός των μαθητών σε μια τάξη είναι 45 παιδιά, γεγονός όμως, που δεν φαίνεται να επηρεάζει την εκπαίδευσή τους, καθώς το σχολείο είναι παγκοσμίως διάσημο για τα καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις αλλά και για τα διεθνή προγράμματα ανταλλαγών που εφαρμόζει με σχολεία του εξωτερικού.

Και βέβαια για να λάβουν όλοι οι μαθητές τη σωστή εκπαίδευση απαιτείται ένας σημαντικός αριθμός δασκάλων καθώς και οι σωστές υποδομές. Για του λόγου το αληθές, οι καθηγητές φτάνουν τους 2.500, οι αίθουσες ξεπερνούν τις 1.000, ενώ για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται 3.700 υπολογιστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook