Αποστάσεις από τα περί ανασχηματισμού κράτησε -μετά τη ΔΗΜΑΡ- και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ σε δική της ανακοίνωση είχε χαρακτηρίσει άστοχη τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα και αφορά ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ψήφιση των μέτρων.
«Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

\”Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει» αναφερόταν, μεταξύ άλλων.

Δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες έχει αρχίσει να μελετά αλλαγές στην κυβέρνηση και στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ.

Για το θέμα είχε ερωτηθεί και ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας.

«Το σύνολο των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα, οι πάντες προσδοκούν τα οφέλη από την τελική συμφωνία με την τρόικα. Αυτό αποτελεί το μόνο θέμα που σκέφτομαι. Δεν έχω την πολυτέλεια να σκεφτώ άλλα θέματα.»

Αναγνώρισε, πάντως, ότι υπάρχουν κενά και αδυναμίες στην κυβέρνηση, «όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις κυβερνήσεις», και ότι θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, όταν έρθει η στιγμή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook