Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το αν θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup αυτή την Παρασκευή προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος του Eurogroup θα επιδιώξει την επίτευξη συνολικής λύσης για τη χώρα μας, η οποία θα καλύπτει τη χορήγηση της επόμενης δόσης, την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής ποσαρμογής και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να επισπεύσει τη συζήτηση, συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που έχει δημιουργηθει για τη χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, δεν επιβεβαιώνονται οι εν λόγω πληροφορίες, ενώ αναφέρεται ότι θα γίνουν δύο συνεδριάσεις του Euro Working Group, στις 25 και 26 Οκτωβρίου.

Ο κ. Στουρνάρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει ότι θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

 

protothema.gr