Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωτοποριακό Σεμινάριο Ηγεσίας που διοργάνωσε η εταιρεία συμβούλων SARGIA Partners στις 16 Οκτωβρίου στο Hilton Athens με τίτλο
“Build Resiliency – Get your brain in the game.  (Ενισχύστε την προσαρμοστικότητά σας – Βάλτε το μυαλό σας στο παιγνίδι.)

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, με στελέχη από όλο το φάσμα του επιχειρηματικού κόσμου, ο Δρ.Srini Pillay, καθηγητής της Ιατρικής στο Παν/μιο του Harvard, πρωτοπόρος επιστήμων- ερευνητής σε θέματα νευροεπιστημών και διαχείρισης φόβου και άγχους, παρουσίασε πρωτοπόρες τεχνικές και πρακτικές, βασισμένες στην επιστήμη του εγκεφάλου.

Στόχος ήταν να δοθούν στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα ερεθίσματα για μια ενδοσκόπηση, ώστε να αντιληφθούν την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα: δηλαδή να αφυπνισθούν και να ξεκλειδώσουν τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους, αξιοποιώντας τις βιολογικά αποδεδειγένες δυνατότητες που δίνει ο ίδιος μας ο εγκέφαλος, αν ενεργοποιηθεί σωστά.

Κατά τη διάρκεια του 6ωρου σεμιναρίου ο Δρ. Pillay , εξήγησε με απλό τρόπο τη λειτουργία του εγκεφάλου, καταδεικνύοντας ότι είναι το όργανο που ορίζει τα πάντα, ενώ οι διάφορες λειτουργίες του επηρεάζουν τις σκέψεις, τα αισθήματα τις αποφάσεις μας και τελικά την πορεία μας στη ζωή.

Ο Δρ.Pillay υπογράμμισε ότι ο ασυνείδητος φόβος, δηλαδή ο φόβος που δεν γίνεται αντιληπτός σε επίπεδο συνειδητού, αποτελεί τη μεγαλύτερη υποβόσκουσα απειλή, διότι ασυναίσθητα κλειδώνει τις όποιες ικανότητες του ατόμου και μπορεί να το οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωτοπόρος επιστήμων πρότεινε μεθόδους και τεχνικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης του φόβου.

Η ανάπτυξη της θετικής σκέψης είναι ένας δρόμος που βοηθάει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τα πραγματικά «θέλω» του, να ανακαλύψει τις δυνάμεις που έχει και να αξιολογήσει όλες τις δυνατότητες που του διανοίγονται για να προχωρήσει, όχι μόνο σε αλλαγές, αλλά να οδεύσει και προς την επιτυχία, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επιπεδο. Παρότρυνε, μάλιστα, όλους να οπτικοποιήσουν με τη φαντασία τους το προσωπικό τους όνειρο για τη ζωή, θεωρώντας ότι αυτό είναι η αρχή που θα τους οδηγήσει στην πραγματοποίηση του οράματός τους.

Δήλωσε θαυμαστής της ιστορίας και φίλος της Ελλάδας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην κρίση που μαστίζει τους Έλληνες. Προέτρεψε όλους να αναλογισθούν και να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος και τη σημασία της πολυεπίπεδης συμβολής του ελληνικού πολιτισμού στην εξέλιξη της ανθρωπότητας ενώ επεσήμανε ότι, αν όλοι οι Έλληνες αξιοποιήσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, θα βγουν ωφελημένοι και η πατρίδα και οι ίδιοι.

Η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SARGIA Partners, δήλωσε με τη σειρά της : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη θερμή ανταπόκριση που είχε το πρώτο, στο είδος του, Σεμινάριο που διοργανώσαμε. Οι συνθήκες στη χώρα επιβάλλουν, ώστε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανακάμψει γρήγορα η πατρίδα μας. Η SARGIA Partners διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία που απαιτούνται, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των ιδιαιτέρων δεξιοτήτων και ικανοτήτων που οφείλουν να έχουν τα στελέχη σήμερα. Η στρατηγική συνεργασία μας με το NeuroBusiness Group και τον ιδρυτή του, τον Δρ.Srini Pillay, τον άνθρωπο που έφερε πραγματική επανάσταση στην εκπαίδευση επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε».

Η νευροεπιστήμη μπορεί να γίνει το εργαλείο για αποτελεσματικότερο « επιχειρείν» και το Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το διαπιστώσουν. Χρυσός Χορηγός του Σεμιναρίου ήταν η COSMOTE.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Εύη Τσιλίκη SARGIA Partners 210-8920951, [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook