Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υλοποιεί τη δράση «Καταγραφή και ανάδειξη της νεότερης αρχιτεκτονικής και κινητής κληρονομιάς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση \”στόχος της δράσης είναι να φέρουμε στο φως τους αθέατους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για το λόγο αυτό και για την κατά το δυνατό αρτιότερη μελέτη και καταγραφή ειδικότερα της ποικιλόμορφης κινητής πολιτιστικής κληρονομιάς η Περιφερειακή Ενότητα και οι συνεργάτες του προγράμματος καλούν τους φορείς της πόλης των Χανίων, ιδιώτες συλλέκτες αλλά και απλούς πολίτες που δεν έχουν καταγεγραμμένη τη συλλογή τους να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του προγράμματος.

Το ενδιαφέρον της ερευνητικής ομάδας εστιάζεται πρωτίστως σε οικογενειακά ή άλλα κειμήλια εξέχουσας ιστορικής ή καλλιτεχνικής αξίας (π.χ. ιστορικά έγγραφα, ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα, καλλιτεχνικά έργα, χειροποίητα υφαντά, σπάνια χρηστικά αντικείμενα, όπως έπιπλα, εργαλεία κλπ.).

Τα αντικείμενα αυτά θα αποδελτιωθούν σε μια πρότυπη βάση δεδομένων, τη διαχείριση της οποίας θα έχει αποκλειστικά η Π.Ε. Χανίων. Ορισμένα επιλεγμένα αντικείμενα κατόπιν εγκρίσεως των κατόχων τους θα προβληθούν σε μια ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Στο μέλλον είναι πιθανή και η παρουσίασή τους σε μια δημόσια έκθεση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους της δράσης στα τηλέφωνα 6948009897 και 6939293086 τις εργάσιμες μέρες και ώρες 13.00-15.00.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook