Στην επισήμανση ότι τα ομόλογα της Ελλάδας μιας χώρας που κλονίζεται από την οικονομική και την κοινωνική αναταραχή και στην οποία το «νεο-ναζιστικό» κόμμα βρίσκεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις είναι από τα πιο «καυτά» προϊόντα συναλλαγών των τελευταίων μηνών προχωρεί σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η έγκριτη εφημερίδα σημειώνει πως από τότε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση του χρέους και απομείωσε την αξία ομολόγων ύψους 200 δισ. ευρώ στα 60 δισ. ευρώ, πολλοί επενδυτές και κυρίως hedge funds από την ΗΠΑ τοποθετούνται στο ελληνικό χρέος.

Η Wall Street Journal αναφέρεται σε περιπτώσεις επενδυτικών κεφαλαίων όπως οι Third Point LLC, Greylock Capital Management, Fir Tree Partners και Appaloosa Management LP που επένδυσαν στα ελληνικά ομόλογα όταν η τιμή τους ήταν πολύ χαμηλή και τα οποία σήμερα καταγράφουν κέρδη.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως μόλις το 20% του ελληνικού χρέους είναι σε ιδιωτικά χέρια, καθώς το υπόλοιπο κατέχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα κράτη της Ευρωζώνης. Υπογραμμίζεται δε η άποψη διαχειριστών επενδύσεων πως τα ελληνικά ομόλογα είναι τόσο φθηνά που αντιπροσωπεύουν μια «σπάνια ευκαιρία», καθώς κανείς μπορεί να αγοράσει για «ένα κομμάτι ψωμί» χρέος ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του ελληνικού 30ετούς ομολόγου λήξης 2042, το οποίο πριν τον Ιούνιο και τις εκλογές πωλείτο προς 12 σεντ και από τότε έχει διπλασιαστεί η αξία του στα σε περίπου 24 σεντ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook