Ισχυρός αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί έξω από τη ΔΟΥ Νέου Κόσμου, εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 2, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ενημέρωσε πως σε 25 λεπτά θα εκραγεί βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε σακούλα έξω από την Εφορία Νέου Κόσμου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη συμβολή των οδών Πυθέως και Νεοκλέους έφτασαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, οι οποίοι την εντόπισαν δίπλα από τις τουαλέτες.

Αν και πέρασε το χρονικό περιθώριο που είχαν ορίσει οι δράστες, η βόμβα δεν έσκασε (πιθανότατα λόγω κατασκευαστικού λάθους) και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, με τη μέθοδο της διάσπασης, προχώρησαν στην εξουδετέρωσή της.

Η βόμβα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί και να εντοπιστούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας, που ήταν αρκετά ισχυρή και θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο του Νέου Κόσμου, σε περίπτωση που έσκαγε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook