«Κρέμασε» το ελληνικό χρηματιστήριο ένα τέταρτο πριν τις 4.00 δίχως να υπάρχει ορατός και συγκεκριμένος λόγος με αποτέλεσμα η διόρθωση να φθάσει στο τέλος πάνω από 2%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όμως, ότι την μεγαλύτερη πτώση δεν την σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά οι μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη. Μ άλλα λόγια, σαν να ήθελαν τα εγχώρια χαρτοφυλάκια να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» της τελευταίας περιόδου, εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου.

Οι Τραπεζίτες επ’ ουδενί λόγο δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου σε χαμηλότερες τιμές κι αυτό είναι, ίσως, το ενθαρρυντικό σημάδι για την επόμενη περίοδο – αν και η εικόνα στις διεθνείς αγορές μπορεί να αλλάξει άρδην με αφορμή την ύφεση ή τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 873,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%. Ρευστοποιήσεις με 5,39% στην Μετκα,, MIG 4,78%, Motor Oil με 4,96%. Πτώση 3,35% για τον Μυτιληναίο, 3,91% για την ΔΕΗ και Ελλάκτωρ 3,37%. Πτώση 3,71% και για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα 2,37 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έχασε 2,07%. Πτώση 4,5% για την Eurobank και 1,31% για την Alpha Bank. Στα 90,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές, ενώ στα τεμάχια Κύπρου και Λαϊκή σημείωσαν το 80% του συνολικού τζίρου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook