Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης συγκάλεσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για το θέμα του Νοτίου Οδικού Άξονα Κρήτης, ζήτημα που απασχολεί το Νομό Χανίων εδώ και 27 χρόνια.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, κ. Γιώργος Δερμιτζάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου, κ. Νεκτάριος Κουμάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι όλη η μελέτη του Νότιου Οδικού Άξονα χρηματοδοτείται και προχωρεί κανονικά. Μετά από παράκληση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, συζητήθηκε ιδιαίτερα το τμήμα Κουντούρα-Στόμιο και αποφασίστηκε μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει δρομολογήσει την ανανέωση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το υποτμήμα αυτό και υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη, ο Δήμος  Καντάνου-Σελίνου θα παραλάβει την παραπάνω εγκεκριμένη μελέτη και, βάση αυτής, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστεί υποτμήμα του, ώστε επιτέλους να συνδεθεί οδικά η Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι.                                                    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook