Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε επισήμως πως δεν πρόκειται να ηγηθεί του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Ανοιξη του 2013. «Από αγάπη για την Ιταλία μπορούν να γίνουν τρέλες αλλά και σοφά πράγματα.

Πριν 18 χρόνια κατέβηκα στον πολιτικό στίβο ακολουθώντας μια τρέλα που είχε όμως σοφία. Τώρα προτιμώ να κάνω ένα βήμα πίσω για τους ίδιους λόγους αγάπης που με έσπρωξαν να κινηθώ κατ’αυτό τον τρόπο τότε. Δε θα θέσω υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, όμως θα παραμείνω στο πλάι των νεότερων που πρέπει να παίξουν και να βάλουν γκολ. Εχω ακόμα γερούς μύες και μυαλό, όμως αυτό που με περιμένει είναι να δίνω συμβουλές, να προσφέρω αναμνήσεις, να διηγηθώ και να κρίνω χωρίς να παρεμβαίνω», γράφει η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πως στις 16 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του στο τιμόνι του Pdl. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει λόγο για την κυβέρνηση Μάριο Μόντι λέγοντας πως «ο Μόντι έχει κάνει πολλά. Όμως στο μέλλον μπορούν να γίνουν κι άλλα».

Παρόλα αυτά λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Καβαλιέρε με το έντονο ταμπεραμέντο θα εγκαταλείψει την πολιτική επιλέγοντας να βρεθεί στα… παρασκήνια. Ετσι πολλά είναι τα δημοσιεύματα που αναρωτιούνται αν αυτό είναι ένα οριστικό αντίο, με την ιστοσελίδα της Huffington Post να γράφει «Arriverderci, Silvio» και να αναρωτιέται «να είναι αλήθεια;».

Τις τελευταίες ημέρες πάντως υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με μια εκ βαθέων ανανέωση του κόμματός του με πολλά γυναικεία στελέχη να έχουν επιλεγεί προσωπικά από τον Μπερλουσκόνι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα ο ιταλικός Τύπος έκανε λόγο για τις «αμαζόνες» του Καβαλιέρε που είναι έτοιμες να αποδείξουν ότι πέρα από εμφανίσιμες είναι και ικανές…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook