Το ανθρώπινο ζήτημα της εμπορίας οργάνων επεσήμανε στην επίσκεψή του στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ιβάν Μέρκιτς, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, και τον υπουργό Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, δήλωσε ότι η Σερβία και η Αλβανία συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε θέματα που τους συνδέουν και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βαθιές είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Μέρκιτς, κατά τις συνομιλίες, αναφέρθηκε στο ανθρώπινο ζήτημα της εμπορίας οργάνων και παρουσίασε το θέμα στους πολιτικούς κύκλους της Αλβανίας.

«Έχω λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα συνεργαστούν για την έρευνα αυτή. Επεσήμανα ότι το αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση που υποχρεώνει τη διοίκηση και την κυβέρνηση να το πράξουν και ότι πρέπει να επιτρέψουν στους ερευνητές να διερευνήσουν οποιονδήποτε και οπουδήποτε» δήλωσε ο Μέρκιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, μετά την άφιξή του στα Τίρανα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας, για να συζητήσουν την προσέγγισή τους με το αλβανικό κράτος, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους, οι δραστηριότητές τους τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην επαφή με τη μητέρα πατρίδα, γράφει η σερβική εφημερίδα «Πολίτικα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook