Στη διενέργεια ενός έκτακτου Εurogroup, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, ειδικά για το ελληνικό ζήτημα, προσανατολίζονται οι Ευρωπαίοι οικονομικοί και πολιτικοί ταγοί, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών μας δεν έχουν ακόμα επιτρέψει στην Τρόικα να ολοκληρώσει την έκθεσή της για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε και το Euro Working Group που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και αύριο Παρασκευή, ώστε να δοθεί χρόνος στην Τρόικα να συμπληρώσει την έκθεσή της.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων του Euro Working Group θα έπεφτε σήμερα τόσο η έκθεση των τροικανών, όσο και -κυρίως- το θέμα του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα έως το 2016 και οι τρόποι με τον οποίο θα μπορέσει αυτό να καλυφθεί.

Πέραν αυτών στην ατζέντα είχαν τεθεί προς διαβούλευση και θέματα της ενίσχυσης της εποπτείας εφαρμογής του Μνημονίου και των αλλαγών στους όρους λειτουργίας του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Οι διαβουλεύσεις τελικά θα ξεκινήσουν μόλις οι τροϊκανοί καταλήξουν στο τελικό πόρισμά τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος!


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook