Η Ρωσία σχεδιάζει να πουλήσει μερίδια σε οκτώ κρατικές εταιρείες, που περιλαμβάνουν τον πετρελαϊκό κολοσσό OAO Rosneft (ROSN.RS) και τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας VTB Bank (VTBR.RS), το 2013 διασφαλίζοντας μεταξύ 260 δισ. ρούβλια ($8,3 δισ.) και 270 δισ. ρούβλια για τον προϋπολογισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Μιλώντας σε κυβερνητική συνάντηση ο Andrei Belousov δήλωσε ότι θεωρεί την αρχική δημόσια προσφορά της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας Sovkomflot σαν τη σημαντικότερη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του 2013.

Δήλωσε επίσης ότι περιμένει το κράτος να αντλήσει έως και 140 δισ. ρούβλια από τη δευτερογενή προσφορά μετοχών μεριδίου έως 6% της Rosneft το 2012.

Ο Belousov σημείωσε ότι το μερίδιο της πολιτείας στη VTB ενδεχομένως να υποχωρήσει στο 10% με 25,5 ως αποτέλεσμα της έκδοσης νέων μετοχή ή της πώλησης υφιστάμενων.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδια από την εταιρεία διαμαντιών Alrosa (ROSA.RS), τον αερομεταφορέα Sibir και ορισμένες εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev δήλωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις \”είναι σημαντικές για τον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας\”.

Ο Medvedev πρόσθεσε ότι όλα τα σχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές σημειώνοντας \”ότι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούμε τις προκλήσεις στις αγορές, δεν είναι ποτέ τέλειες και όταν είναι καλές συνήθως δεν είμαστε έτοιμοι\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook