Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου  καθώς και των γονιών τους, εκφράζει με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό συμβούλιο της ΚΝΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι \”είναι αγώνας δίκαιος για την ολόπλευρη μόρφωση των νέων των λαϊκών οικογενειών.\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Το Νομαρχιακό συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου  καθώς και των γονιών τους .  

Συμπαραστεκόμαστε σε μαθητές και γονείς γιατί ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την ολόπλευρη μόρφωση των νέων των λαϊκών οικογενειών. Των παιδών που αντιμετωπίζουν δεκάδες φραγμούς στην προσπάθειά τους σήμερα να μορφωθούν, αύριο να σπουδάσουν, άλλοι να γίνουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στα Χανιά είναι αποτέλεσμα αυτών των φραγμών. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του «νέου σχολείου», της μόρφωσης που εξυπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι κυβερνήσεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή, εν γνώση τους οδηγούν όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία στην Ελλάδα σε κλείσιμο, εφαρμόζοντας το «νέο σχολείο» που προβλέπει:

1. Υπολειτουργία των σχολικών μονάδων  μέσω της υποχρηματοδότησης , κυρίως των ειδικών σχολείων, μουσικών , καλλιτεχνικών.

2. Την παράδοσή τους σε ιδιώτες, που θα κόβουν και θα ράβουν το πρόγραμμα και την υλή ανάλογα με το δικό τους το συμφέρον και από το πώς θα βγάλουν κέρδος, με την εισχώρηση χορηγών στα σχολεία είτε από την μπροστινή είτε από την πίσω πόρτα.

3. Την παροχή σκόρπιων γνώσεων και ψευτοκατάρτισης, με σκοπό την παραγωγή φτηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού, δηλαδή τους δούλους του 21ου αιώνα.

Με λίγα λόγια, το καπιταλιστικό σύστημα όχι μόνο στους σημερινούς «χαλεπούς» καιρούς της παρατεταμένης και βαθιάς κρίσης του, αλλά ακόμη και στις «καλές» του μέρες αποδείχτηκε ανίκανο να εξασφαλίσει τη γενική πρόσβαση των νέων ανθρώπων στην αισθητική αγωγή και την αληθινή καλλιτεχνική παιδεία. Κι αυτό γιατί τα πιο πολύτιμα και ανώτερα δημιουργήματα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως η τέχνη, αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα.

Για αυτό και η ΚΝΕ στηρίζει τον αγώνα μαθητών-γονιών του Μουσικoύ Γυμνασίου-Λυκείου για την άμεση λύση σίτισης-κτιριακού-καθηγητών-μεταφορών με τις διατυπωμένες από τους ίδιους πολύ συγκεκριμένες διεκδικήσεις από το κράτος και την τοπική διοίκηση.

Το δίκαιο ΟΧΙ των μαθητών και των γονιών τους σήμερα στην κατάσταση που αντιμπετωπίζουν στο σχολείο, πρέπει να μετατραπεί σε ΟΧΙ  στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Η διεκδίκηση μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που με τις κατάλληλες δομές θα δίνει τη δυνατότητα να βγαίνουν άξιοι καλλιτέχνες που θα θέτουν την τέχνη τους στη υπηρεσία του λαού, δεν έχει καμία σχέση με τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την εξουσία των μονοπωλίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook