Η γερμανική κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να χρηματοδοτηθεί επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, ο οποίος θα έριχνε μέρος του βάρους στην ίδια την Ελλάδα, υποστηρίζει ο βουλευτής του βαυαρικού CSU Χανς Μίχελμπαχ.

Μιλώντας στο DowJones Newswires, ο Μίχελμπαχ χαρακτήρισε «δρόμο που μπορεί να εξεταστεί» το ενδεχόμενο «μορατόριουμ» ή μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα επικύρωνε νέο πακέτο για την Ελλάδα που δεν θα περιλάμβανε σχέδιο για βιωσιμότητα του χρέους «και απλά θα έριχνε κι άλλα χρήματα στη χώρα». «Από μόνη της, η επιμήκυνση δεν είναι λύση» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, με στόχο -λόγω των τιμών στις οποίες διαπραγματεύονται- τη μείωση του χρέους, στο οποίο είχε αναφερθεί και ο Άσμουσεν της ΕΚΤ, ο Μίχελμπαχ ανέφερε πως «με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον, η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να αναλάβει ευθύνει αντί απλώς να πάρουν χρήματα».

Άλλη πιθανή λύση για την κάλυψη της χρηματοδότησης, υποστήριξε, θα ήταν η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή «πάγωμά» τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook