Για πρώτη φορά στη Βουλγαρία, άγνωστος ληστής πήρε ομήρους σε απόπειρα ληστείας τράπεζας. Το περιστατικό συνέβη χθες κατά τις πέντε το απόγευμα στην πόλη Σλίβεν στην ανατολική Βουλγαρία. Άγνωστος, μέχρι στιγμής, κακοποιός τραυμάτισε σοβαρά τον φύλακα του τοπικού καταστήματος της ιδιωτικής «Invest Bank» και κλείστηκε μέσα μαζί με επτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των βουλγαρικών ΜΜΕ, υπαλλήλους της τράπεζας.

Ο φύλακας του καταστήματος πυροβολήθηκε στον θώρακα, στη συμπλοκή με τον άγνωστο δράστη, νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάσταση του εκτιμάται ως κρίσιμη, σύμφωνα με αρμόδιες ιατρικές πηγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν πολιορκήσει το κτήριο της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη διεύθυνση της διοικητικής περιφέρειας Σλίβεν, ενώ έφτασαν από τη Σόφια και άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, το έργο των οποίων συντονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου των Εσωτερικών Καλίν Γεοργίεφ.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχαν επίσημες πληροφορίες για την εξέλιξη της κρίσης με τους ομήρους, τους οποίους κρατάει ο άγνωστος κακοποιός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής επιχείρησε μόνος του να κλέψει το ποσό ενός εκατομμυρίου λέβα (πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, περίπου), το οποίο έπρεπε να μεταφερθεί σήμερα στην τράπεζα για να καλύψει τους μηνιαίους μισθούς των υπαλλήλων της δημοτικής και της περιφερειακής διοίκησης. Τα λεφτά άργησαν μεταφερθούν, ενώ στο τραπεζικό κατάστημα δεν υπήρχαν σημαντικά ποσά, όπως αναφέρουν στα βουλγαρικά μέσα, αρμόδιες πηγές.