Με την κατηγορία παραποίησης στοιχείων συνελήφθη από το FBI ο Πωλ Σέλια, Αμερικανός σχεδιαστής ιστοσελίδων, για τον ισχυρισμό του ότι κατέχει μέρος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως, του Facebook.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκριναν ότι ο Σέλια παραποίησε τα e-mail που είχε λάβει από τον Ζούκερμπεργκ, καθώς μία σύμβαση την οποία είχε χρησιμοποιήσει, προκειμένου να διεκδικήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του Facebook.

Ο Σέλια επιδίωξε το 2010 να αποκτήσει τον έλεγχο του Facebook, με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ιδρυτή του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνίας και απαιτώντας να του εκχωρήσει το 84% των μετοχών της εταιρείας.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής ιστοσελίδων γνώρισε τον ιδρυτή του Facebook όταν ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ. Όπως υποστηρίζει, τον Απρίλιο του 2003, συμφώνησε να βοηθήσει τον Ζούκερμπεργκ στη δημιουργία ενός λογισμικού χαρτογράφησης δρόμων, έναντι 1.000 δολαρίων, που σύμφωνα με τους δικηγόρους του Facebook αφορούσε τις εργασίες για το StreetFax.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook