Αναβολή για να δικαστεί την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ», έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το πρωί της Δευτέρας στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και τελικά πήρε αναβολή.

Στο πλευρό του βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Μέσα από χθεσινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. δήλωνε έτοιμος να εμφανιστεί στον Εισαγγελέα.

«Εγώ το πρωί της Δευτέρας θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» δήλωνε την Κυριακή.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Κ. Βαξεβάνης υπερασπίζεται την κίνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μία δημοσιοποίηση ονομάτων σε σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά».

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Η συναλλαγή ανθρώπων με τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Τις συναλλαγές με τράπεζες τις κάνουμε δημόσια στα γκισέ. Να έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι προσωπικό δεδομένο» κατέληξε.

Ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής στη Δροσιά, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το protothema.gr εδώ.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος «Κουτί της Πανδώρας», η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο, τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων, όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις 12:00 στο αυτόφωρο για να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων.

 

protothema.gr