Τελευταία ενημέρωση: 17:42

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 28/12/2012, στις 11.30 η ώρα, η απελευθέρωση 4 γερακίνων (buteo buteo) στη Γεργερη.

Τα πουλιά, που βλέπεται στην φωτογραφία, είχαν βρεθεί σε συνθήκες αιχμαλωσίας στην Αγία Γαλήνη προ λίγων ημερών και μετά από ένα γρήγορο έλεγχο της φυσικής τους κατάστασης στο κέντρο, ήλθε η ώρα επαναφοράς τους στο φυσικό περιβάλλον.

Η παράνομη αιχμαλωσία των νεαρών αρπακτικών διαπιστώθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό ο οποίος πήγε εκεί εξαιτίας μιας πολεοδομικής παράβασης. Ο αστυνομικός προχώρησε στην κατάσχεση και μέσω της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας επικοινώνησε με την ΑΝΙΜΑ.

Ο δασολόγος Γιάννης Αρνέλλος καθοδήγησε τον άνδρα της ΕΛ.Α.Σ. ώστε να τα πιάσει και να τα τοποθετήσει σε χαρτόκουτα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Εθελόντρια τα παρέλαβε και τελικά τα μετέφερε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

\"\"

Από την Κρήτη ταξίδεψαν το βράδυ στον Πειραιά και πλέον φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης τα Κέντρα Περίθαλψης Αγρίων Ζώων \’\’Η Αλκυόνη\’\’ και \’\’Ανιμα\’\’, σε συνεργασία με το \’\’Σχολείο Άνεβος\’\’, το Δασαρχείο και την Θηροφυλακη.

Η σύλληψη αρπαχτικών και η διατήρηση τους σε αιχμαλωσία, είναι μια άρρωστη πράξη που δεν αρμόζει στη περηφάνια και την αξιοπρέπεια της κρητικής παράδοσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook