Τους τρόπους που θα αντιδράσουν στις απαιτήσεις της βιομηχανίας και των εισαγωγέων, συζήτησαν οι εκπρόσωποι των παραδοσιακών αποσταγματοποιών με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργο Δεικτάκη και τους βουλευτές του Ηρακλείου, στην οποία παρευρέθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισαν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί, πολλά από τα παραδοσιακά καζάνια της Κρήτης ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, εφόσον ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των βιομηχανιών και των εισαγωγέων, αφενός στην απαγόρευση της απευθείας πώλησης τσικουδιάς από τους καζανάρηδες στους παραγωγούς, αφετέρου στην επιβολή υψηλής φορολογίας.

Οι αποσταγματοποιοί, τόνισαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να φορολογηθούν, αποδίδοντας στο κράτος ό,τι τους αναλογεί, εφόσον καταστούν δικαιούχοι λειτουργίας 75 ημερών, ενώ έθεσαν επί τάπητος και το θέμα της ποιότητας της τσικουδιάς που θα παράγεται και θα προωθείται στο εμπόριο, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο ποτό φύγει από τα χέρια των παραδοσιακών καζανάρηδων.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι, η διαδικασία παραγωγής της τσικουδιάς αποτελεί μέρος της Κρητικής Παράδοσης και πρότεινε:
την ένταξη της στα τοπικά και περιφερειακά προγράμματα προώθησης προϊόντων και τουρισμού την αποκέντρωση του φόρου καθώς και της διαδικασίας αδειοδότησης και ελέγχου στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία ασφαλώς με τα τελωνεία.

να επιτρέπεται η διακίνηση σε μεγάλες συσκευασίες, με την ανάλογη ταινία και τα στοιχεία του παραγωγού, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοι στους παράνομους και στους εισαγωγείς.

Οι αποσταγματοποιοί, από την πλευρά τους, υπέβαλαν σχετικό υπόμνημα στον Βουλευτή, το οποίο κατέθεσε ως αναφορά προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook