Τελευταία ενημέρωση: 19:40

Μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης ενός 60χρονου άντρα που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ξεκίνησε νωρίςτο μεσημέρι και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αρκετές ώρες αργότερα.

Ο 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του,  κινούνταν με δίκυκλο σε δύσβατο δρόμο κοντά στο Αμάρι όταν, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και έπεσε σε απότομη πλαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά στο δεξί πόδι και το κεφάλι αλλά και να εγκλωβιστεί στο σημείο.

Ο ίδιος, μέσω του κινητού του ειδοποίησε τις αρχές χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν.

Λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να ανέβει την πλαγιά ωστόσο η κόπωση και ο ελαφρύς τραυματισμός του δεν του επέτρεπαν να μετακινηθεί.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον 60χρονο ο οποίος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του και περιμένει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει το ακριβές στίγμα του και περιέγραψε μόνο ότι στο σημείο που βρίσκεται υπάρχουν πολλές κεραίες.

Στην περιοχή ανέβηκε ύστερα από το άκουσμα ενός άσχημου νέου που τον οδήγησε στην κυριολεξία να "πάρει τα βουνά" με αποτέλεσμα στη σύγχυσή του να υποστεί τροχαίο και να εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προσπάθησε να εντοπίσει τον 60χρονο από τον απινιδωτή που έχει πάνω του εξαιτίας των καρδιακών προβλημάτων και να κατευθύνει το ασθενοφόρο.

Τελικά σε επικοινωνία που είχαν μαζί του, του έδωσαν οδηγίες να ανάψει φωτιά και έτσι από τους καπνούς κατάφεραν να τον εντοπίσουν στις 16:30 περίπου.

Η περιπέτεια όμως του 60χρονου και των διασωστών δεν τελείωσε εδώ καθώς η προσέγγισή του από τα οχήματα της υπηρεσίας ήταν αδύνατη και πεζοπόρο τμήμα κατευθύνθηκε προς το σημείο για να τον παραλάβει.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άτυχο άντρα και ανέλαβε την διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Φωτεινής όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.


Flashnews.gr