Το  Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ε.Κ.Η. 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου απευθυνόμενος στο Αλέξη Τσίπρα είπε: ''Εμείς οι εργαζόμενοι, στηριζόμαστε στο κόμμα σας''

«Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή» τόνισε κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Antenna ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν την έχει ακούσει.

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης προχώρησε αργότερα σε διευκρινιστική δήλωση, υποστηρίζοντας: «Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και να κυβερνήσει θετικά ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη χώρα. Είπα ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και πήγε στο 27%. Είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Και καλούμε τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό -γι' αυτό και βρίσκομαι σήμερα στο Εργατικό Κέντρο- καλούμε τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, να δώσουν τέλος σ' αυτό τον διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία» είπε, προσθέτοντας:

«Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μύθο» το ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξαρτώνται από τη δόση και εκτίμησε ότι «η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση, δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας».

«Οι 179 βουλευτές που ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις έγιναν πια 148 στη ψηφοφορία για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά για μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πια μειοψηφίας, με ειδικό σκοπό να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή» προσέθεσε.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του τόνισε: ''Είναι μύθος ότι οι μισθοί και ι συντάξεις εξαρτώνται από τη δόση.''

''Οι τραπεζίτες περιμένουν τα μέτρα για να προχωρήσουν σε απολύσεις.''