Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων παραχώρησε ο Τάσος Νικολάου, μιλώντας για την αποχώρησή του από την θέση του προέδρου της Ελληνικής Κλάσης J24, μετά από έξι χρόνια.
Αναλυτικά:
Συνειδητή είναι η απόφαση του Τάσου Νικολάου να αποχωρήσει από πρόεδρος στην Ελληνική Κλάση J24, αναλαμβάνοντας τη θέση του μέλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τις εκλογές.
Ο κ. Νικολάου συνέβαλλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της Κλάσης στις δύο θητείες, ήτοι στα έξι χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος, τονίζοντας ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία που απέκτησε, τίθενται στη διάθεση της Κλάσης. Παράλληλα, δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχές του για καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. και στον πρόεδρο κ. Άρη Παλλήκαρη.

Πρόσφατα διεξήχθησαν οι εκλογές στην Κλάση J24 όπου από πρόεδρος πλέον κατέχεις τη θέση του μέλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η απόφασή να αποχωρήσεις προέκυψε οικειοθελώς;

Η αποχώρηση είναι συνειδητή και ήταν κάτι που το είχα θέσει σε όλους τους τόνους καθ\’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς ότι δεν επιθυμούσα να είμαι πρόεδρος την επόμενη τριετία. Αυτό συνέβη για λόγους καθαρά ιδεολογικούς. Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να κάθεται παραπάνω από δύο θητείες σε μία Κλάση η οποία είναι \”ζωντανή\”. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια τίθεται στην υπηρεσία της Κλάσης και το σωστό για κάποιον ο οποίος αγαπά αυτό το οποίο κάνει, είναι να ξέρει να παραχωρεί τη θέση του ούτως ώστε η διαδοχή στην κορυφή να είναι μία σκυταλοδρομία. Στόχος είναι η ομάδα να βγει πρώτη. Δεν έχει λόγο να κάθεται κάποιος σε μία θέση προσβλέποντας σε ατομικές ή άλλες απολαβές, οι οποίες δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο δουλειά κι όταν βλέπει ότι ο χρόνος του για καθαρά οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους μειώνεται, πρέπει να παραχωρεί τη θέση του σε κάποιον ο οποίος έχει περισσότερο χρόνο και μπορεί να \”τρέξει\” κάποια πράγματα. Ταυτόχρονα δε πρέπει να θέτει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με το να μετέχει σε αυτό και εν πολλοίς να βοηθάει στο να αναπτυχθεί και να γίνει καλύτερο το άθλημα. Δεν μπορείς να κάθεσαι λοιπόν προσωποκεντρικά. Δεν είναι προσωποκεντρικές αυτές οι θέσεις και δεν είναι ο στόχος να έχεις κάποιες άλλες απολαβές. Θεωρώ ότι τη δουλειά που κλήθηκα να κάνω αυτά τα έξι χρόνια την έκανα και με το παραπάνω. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που αφήνω πίσω μου. Θέλω να πω ότι ήταν πολύ συγκινητικές οι εκδηλώσεις των υπολοίπων μελών προς το πρόσωπό μου, σε σημείο που να τις θεωρώ και υπερβολικές. Ίσως αυτή όμως να είναι και η ανταμοιβή μου γι’ αυτά τα έξι χρόνια δουλειάς. Η Κλάση έχει περάσει σε μια διάδοχη κατάσταση με πολλά νέα παιδιά. Ένα συμβούλιο στο οποίο υπάρχουν τέσσερις πιο παλιοί και πέντε πολύ καινούργιοι. Θεωρώ ότι αυτό το μείγμα είναι πάρα πολύ καλό για να προχωρήσει η Κλάση στα επόμενα τρία χρόνια.

Ως μέλος πώς θα συμβάλεις σε αυτό το νέο Δ.Σ.;

Σαν μέλος, καταρχάς ακόμα συμβουλευτικά κι αυτό το κομμάτι το οποίο ξέρω πάρα πολύ καλά και το έχω δουλέψει και ουσιαστικά το έφερα εγώ στην Κλάση, είναι η επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Θα κρατήσω αυτές τις σχέσεις και τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα έχει τη δύναμη να πηγαίνει στο εξωτερικό και να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο παγκόσμιο συμβούλιο, θα το κάνω εγώ.

Μελλοντικοί σου στόχοι;

Προς το παρόν, οι στόχοι μου είναι να κάνω τη δουλειά μου σαν γενικός γραμματέας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Από εκεί και πέρα για την Κλάση, είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα στους στόχους στους οποίους έχουμε χαράξει. Ήδη, πριν από λίγες μέρες είχα τη χαρά να γίνει η επίσημη παράδοση της Κλάσης στον καινούργιο πρόεδρο. Δηλαδή το αρχείο του προέδρου ουσιαστικά. Είχαμε μια συνεργασία γύρω στις έξι ώρες όπου κουβεντιάσαμε αναλυτικά τα θέματα, τα οποία είναι τα τρέχοντα, του άμεσου μέλλοντος και τα πιο μακροπρόθεσμα. Από εκεί και πέρα, χαράχθηκαν οι στόχοι για το 2013, να τηρηθεί το πρόγραμμα της Κλάσης, να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σκαφών, να εξασφαλίσουμε τις εκπτώσεις για τις μετακινήσεις που είναι πολύ βασικό και να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στις δύο διεθνείς υποχρεώσεις που έχουμε. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ιρλανδία τον Αύγουστο και στο πανευρωπαϊκό που θα γίνει στο Μονακό τον Οκτώβρη.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Χανιώτες, ξεκινώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Τον δήμο Χανίων, την αντιπεριφέρεια Χανίων, τους Ομίλους και όλα τα μέλη της Κλάσης για τη στήριξη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου τα έξι χρόνια. Με εμπιστεύτηκαν και φέραμε σε πέρας δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Το South European το 2007, το πανευρωπαϊκό το 2009 και τέσσερα ακόμα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook