Ένα νέο δυναμικό άνοιγμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Cyprus Airways η οποία, συνδέει πλέον την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Ρόδο με αρκετές πτήσεις την εβδομάδα.

Μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Airways βρέθηκαν χθες στο Ηράκλειο όπου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσίασαν τα νέα δρομολόγια την πολιτικής της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της Cyprus Airways Σταύρος Σταύρου, ικανοποιημένος από το νέο ξεκίνημα και την ανταπόκριση του ελληνικού επιβατικού κοινού στην ομιλία του μεταξύ άλλων επεσήμανε:

\"\"«Η περαιτέρω διακλάδωση των δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών στον ελλαδικό χώρο τυγχάνουν ήδη μιας πολύ θετικής ανταπόκρισης από το ελληνικό επιβατικό κοινό, η οποία φαίνεται να δικαιώνει αυτή την σημαντική επέκταση μας και επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις μας κινούνται στην ορθή κατεύθυνση.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, όπως διαπιστώνετε, μπαίνουν δυναμικά στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας. Μετά το Ηράκλειο – Ρόδος, που διατηρούμε σταθερά από το 2006, ξεκινήσαμε, από τον περασμένο Μάρτιο, με την έναρξη της θερινής σεζόν, το δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Στις τελετές έναρξης αυτού του δρομολογίου είχε δοθεί εκ μέρους της Εταιρείας η διαβεβαίωση, ότι το άνοιγμα μας προς τα εσωτερικά ελληνικά δρομολόγια θα είχε συνέχεια και θα περιλάμβανε και άλλους σημαντικούς ελληνικούς προορισμούς.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, συνεπείς στο λόγο τους, έχουν ήδη ξεκινήσει, με την έναρξη της νέας χειμερινής σεζόν από προχθές, 28 Οκτωβρίου, πτήσεις από το Ηράκλειο προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα καθημερινά θα αναχωρούν από εδώ για την Αθήνα δύο πτήσεις η ώρα 06:45 πρώτη και η ώρα 16:15 η δεύτερη. Οι αναχωρήσεις από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο θα γίνονται στις 10:40 και στις 19:40 για να φτάνουν εδώ η ώρα 11:30 και 20:30 αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα ανοίγουμε με μία πτήση καθημερινά το δρομολόγιο Ηρακλείου – Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η πτήση προς το «Μακεδονία» θα φεύγει από εδώ στις 12:15, ενώ η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη καθορίστηκε στις 14:15.

Στο πλαίσιο της διακλάδωσής τους στα εσωτερικά δρομολόγια οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πραγματοποιούν μία καθημερινή πτήση στο δρομολόγιο Ρόδου-Αθήνας και θα συνδέουν επίσης τη Ρόδο με τη Θεσσαλονίκη με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις.

Εξάλλου η συχνότητα του δρομολογίου Ηρακλείου -Ρόδου έχει αυξηθεί από την 28η Οκτωβρίου από τρεις σε τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, διευκολύνοντας με την προσφορά της ποιοτικής εναλλακτικής επιλογής των Κυπριακών Αερογραμμών, το δρομολόγιο που συνδέει μεταξύ τους δύο μεγάλα νησιά της Ελλάδας.

Να σημειώσουμε ότι από τις 28 Οκτωβρίου έχουν αυξηθεί σε τρεις καθημερινές, αντί δύο, οι πτήσεις μας και στο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Με την επέκταση μας αυτή θα έχουμε την ευχέρεια να χρησιμοποιούμε ως βάση το Ηράκλειο γεγονός που θα μας προσφέρει τη δυνατότητα, όταν κρίνουμε απαραίτητο, να πραγματοποιούμε και ναυλωμένες πτήσεις από προορισμούς του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ζήτηση, συμβάλλοντας έτσι στην ροή τουριστών προς το νησί σας.

Νιώθουμε ιδιαίτερη περηφάνια που ως Κυπριακές Αερογραμμές κάνουμε αυτό το νέο βήμα στον ελλαδικό χώρο.

Μετά την καλή απόδοση και την θετική υποδοχή που είχε ανάμεσα στο ελληνικό επιβατικό κοινό το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε ότι ο χρόνος ωρίμασε για μας και για το νέο αυτό άνοιγμα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις κρατήσεις που γίνονται από την πρώτη μέρα της εξαγγελίας των νέων εσωτερικών μας δρομολογίων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα προς Ηράκλειο και Ρόδο, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Το πολύ καλό όνομα των Κυπριακών Αερογραμμών δεν είναι τυχαίο, αλλά κτίστηκε στην συνέπεια και την καλή εξυπηρέτηση που διαχρονικά η Εταιρεία μας προσφέρει στο επιβατικό της κοινό. Σε έρευνες αγοράς που έγιναν με τη συμμετοχή επιβατών φάνηκε ότι ο Έλληνας τοποθετεί ψηλά τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Δουλεύουμε με σοβαρότητα, στοχεύοντας στην ποιότητα του προϊόντος μας και θέλουμε να είμαστε πάντοτε αντάξιοι των προσδοκιών του ταξιδιωτικού κοινού.

Ο ανταγωνισμός στον τομέα των αερομεταφορών είναι σήμερα σκληρός όσο ποτέ άλλοτε. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που κτυπά ανελέητα χώρες και αγορές, η καλπάζουσα άνοδος των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό δημιουργούν δυσκολίες, μεταβάλλοντας συνεχώς το πεδίο.

Εκείνο που για μας αποτελεί σταθερά πρώτιστη διαχρονική αξία είναι η ασφάλεια. Στον τομέα αυτό δεν κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση, σε συνδυασμό με ένα καλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φιλοξενίας. Και κάτι πολύ σημαντικό που κυρίως σήμερα μετρά ιδιαίτερα για τον επιβάτη: Ανταγωνιστικά ναύλα. Σήμερα όσοι ταξιδεύουν αναζητούν την καλή τιμή.

Ως Εταιρεία είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στον καθορισμό της τιμολογιακής μας πολιτικής και επιδιώκουμε τα ναύλα μας να είναι ανταγωνιστικά και να συνοδεύονται πάντοτε με την άνεση των σύγχρονων και πολύ νέων σε ηλικία αεροσκαφών μας τύπου Airbus. Για να είναι κάθε ταξίδι με τις Κυπριακές Αερογραμμές όσο πιο άνετο και ευχάριστο γίνεται.

Η κρίση έχει φέρει πολλούς οργανισμούς σε δύσκολη κατάσταση. Αυτό που βιώνουμε όλοι σήμερα-εσείς στην Ελλάδα σίγουρα το ζείτε πολύ πιο έντονα- μας φέρνει μπροστά σε προκλήσεις και αντιξοότητες που μας υποχρεώνουν σε μεγαλύτερη επιστράτευση δυνάμεων. Οι Κυπριακές Αερογραμμές σίγουρα δεν έμειναν ανεπηρέαστες από την κρίση.

Όμως με τη στήριξη της Κυβέρνησης και της Βουλής προς την Εταιρεία, άναψε πρόσφατα το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή τη διαδικασία και παράλληλα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων που έχουμε μετακαλέσει βρίσκουμε τους τρόπους που θα καταστήσουν την Εταιρεία μας όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική και ευέλικτη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όχι μόνο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, αλλά μέσα από την πολυμέτωπη προσπάθειά μας για αντιμετώπισή τους θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί.

Είμαστε βέβαιοι ότι η περαιτέρω επέκταση μας στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας εξυπηρετεί μια ζωτική ανάγκη της ίδιας της χώρας και των τοπικών της πληθυσμών και ότι θα έχουμε την ανάλογη στήριξη απ όλους, αλλά κυρίως από τον επιβατικό κοινό της Κρήτης και ευρύτερα της Ελλάδας προς το οποίο απευθυνόμαστε.»

Οι Πτήσεις
Από τις 28 Οκτωβρίου οι πτήσεις των Κυπριακών γραμμών σε εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό είναι 142 συνολικά σύμφωνα με την αναπροσαρμογή του προγράμματος των αερογραμμών.

Οι πτήσεις του εξωτερικού ανέρχονται συνολικά σε 30 εβδομαδιαίως.

Πιο συγκεκριμένα οι Κυπριακές αερογραμμές πραγματοποιούν από Ελλάδα προς Κύπρο τα ακόλουθα δρομολόγια:

Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα, 3 πτήσεις καθημερινά.

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, 1 πτήση καθημερινά (εκτός Τετάρτης).

Ηράκλειο – Λάρνακα – Ηράκλειο, 3 πτήσεις εβδομαδιαίως

Οι πτήσεις εσωτερικού είναι 112 εβδομαδιαίως και είναι οι εξής:

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, 3 πτήσεις καθημερινά.

Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα, 2 πτήσεις καθημερινά.

Αθήνα – Ρόδο – Αθήνα, μία πτήση καθημερινά.

Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη, μία πτήση καθημερινά.

Θεσσαλονίκη – Ρόδο – Θεσσαλονίκη, 3 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Ηράκλειο – Ρόδο – Ηράκλειο, 4 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook