Στην 13η θέση της λίστας των 100 πιο ισχυρών παραγόντων στην παγκόσμια οικονομία, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το περιοδικό \’\’WORTH\’\’, για τις διεθνείς αγορές.

Στην 12η θέση, ακριβώς πάνω από τον Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάρτιο Ντράγκι, και ακολουθούν μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ (Νο2), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (Νο4), η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (Νο5) και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Νο6).

Πως αιτιολογείται η θέση του Σαμαρά;

Όπως αναφέρει το περιοδικό \’\’WORTH\’\’, \”ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Η κυβέρνησή του προσπαθεί να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει τους όρους των δανείων της Ελλάδας. Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και ίσως το μέλλον του ίδιο του ευρώ, κρέμονται από μία κλωστή\”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται μάλιστα πιο ψηλά στη λίστα από προσωπικότητες όπως ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ (Νο19), και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ (Νο20), ενώ πολύ πιο χαμηλά βρίσκονται ο Τζορτζ Σόρος (Νο82) και ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν (Νο92).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook