Πως από το Zastava και το θρυλικό Yogo μπορούν να προέλθουν τρία ονειρικά supercar; Στο ερώτημα δίνουν απάντηση η Shayton με το Equilibrium, η Rimac με το ηλεκτρικό One Concept και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής από την Σερβία με το Exona Concept Car.

\"\"
Exona Concept Car

Αν ρίξετε μια ματιά στο τετράτροχο δημιούργημα της φωτογραφίας, θα μονολογήσετε \”Χμμ … αυτό μου θυμίζει μια Ferrari, αλλά δεν ξέρω ποια\”.

Κι όμως. Αυτό είναι ένα supercar από την Σερβία, το οποίο σχεδίασε ένα καλλιτέχνης που ονομάζεται Nikola Novak και του έδωσε την ονομασία Exona.

Όπως λέγαμε, το  Exona μοιάζει με μια Ferrari – ο καλλιτέχνης ήθελε να συνδυάσει στοιχεία από πολλαπλά μοντέλα της σκουντερία  έτσι έχουμε, για παράδειγμα, το μεταξόνιο από την 458 Italia.

Οι πιο εντυπωσιακές ομοιότητες πάντως έχουν να κάνουν με την  Enzo και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μπροστινό και το πίσω μέρος είναι εμπνευσμένα από το μοντέλο-ναυαρχίδα της Ferrari.

Όσον αφορά στο αν θα βγει το αυτοκίνητο αυτό στην παραγωγή, δεν υπάρχουν πληροφορίες.

\"\"
Rimac One Concept

Η κροάτικη Rímac Automobili εφοδιάζει το supercar της με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας από τους οποίους κινεί κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Έτσι, το Concept One διαθέτει μια μορφή τετρακίνησης, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην σωστή συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Η συνολική ιπποδύναμη του Concept της Rímac φθάνει τους 1088 ίππους χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή της ροπής. Με το βάρος του 1650 κιλά, το Rímac Concept One είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 305 χλμ. / ώρα.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του Concept One της Rímac αντλούν την ισχύ τους από μια μπαταρία 92kWh, η οποία προσφέρει στο ολοκαίνουργιο supercar αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Το Concept_One, διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ τον σχεδιασμό τον υπογράφει ο Adriano Mudri. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα πρώην εργαζομένων στον οίκο Pininfarina, με επικεφαλής τον Γκόραν Πόποβιτς. Κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα , τις πόρτες και το ταμπλό.

Το Rímac Concept One διαθέτει επίσης σύστημα ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Η τιμή του Rímac Concept One δεν ανακοινώθηκε ακόμα. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 88 αντίτυπα του οχήματος, και υπολογίζει πως η διάθεσή τους θα αρχίσει το 2013.

\"\"
Shayton Equilibrium

Μια νέα σλοβένικη μάρκα λοιπόν, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα supercar, που θα “σαρώσει τον ανταγωνισμό”.

Το όνομα Shayton σημαίνει \”γεράκι\” στην ινδική διάλεκτο των Sioux. Και το συγκεκριμένο αρπακτικό πουλί αποτελεί το λογότυπο της επιχείρησης. Το σπορ κουπέ αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την ονομασία Equilibrium ( ισορροπία), θα έχει τιμή κοντά στο 1,000,000 ευρώ. Το σλοβένικο supercar θα τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα που αποδίδει 1.084 ίππους και 930 Nm ροπής στις 5.000 στροφές.

Χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, ινών άνθρακα και τιτανίου, το αυτοκίνητο λέγεται για να έχει βάρος (κενό) 1.200 κιλά και έναν λόγο ισχύος / βάρους 1,42 κιλά ανά ίππο.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Shayton υπολογίζεται πως το supercar θα μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα πάνω από 400 χλμ/ώρα ενώ θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και με 200 χλμ./ ώρα θα έρχονται σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα.

Οι επιθετικές γραμμές του Equilibrium είναι το έργο του τοπικού σχεδιαστή Andrej Stanta.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάζει περίπου 20 αυτοκίνητα το χρόνο, αλλά πρώτα απ όλα, χρειάζεται να συγκεντρώσει τα χρήματα για να κάνει ένα πρωτότυπο. Δεδομένου ότι αυτό που βλέπετε είναι απεικονίσεις. Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου αυτή τη στιγμή.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook