Σε ανοιχτή γραμμή με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων με τις λιγότερες απώλειες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για «μία γεμάτη εβδομάδα» που έρχεται, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής διαπραγμάτευσης απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό κάνουμε, συνέχεια».

Σε ερώτηση «εάν η Δημοκρατική Αριστερά δεν ψηφίσει, θα σημαίνει ότι δεν στηρίζει και την κυβέρνηση;» ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει: «Δεν τα γνωρίζω αυτά. Θα φανεί.»

Ο ίδιος πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», αφού εκτός από το ελληνικό κοινοβούλιο, αποφασίσουν και τα ευρωπαϊκά για την ελληνική υπόθεση.

To μεσημέρι της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με στόχο να ενισχυθεί η συνοχή της και να αποφευχθούν τυχόν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η συντεταγμένη εικόνα της γαλάζιας ΚΟ στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις αποτελεί σαφές δείγμα ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα για τα νέα μέτρα, τουλάχιστον από τους 127 βουλευτές της ΝΔ.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, έως την τελευταία στιγμή, όλοι οι «ύποπτοι» βουλευτές του κόμματος θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα ληφθούν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφού θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Από τα έως τώρα δεδομένα, αυτό που διαφαίνεται ως πιθανότερο είναι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να δηλώσουν «παρών» στην ψηφοφορία, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα, αφού το Μαξίμου δεν τους διευκόλυνε καταθέτοντας στη Βουλή δύο άρθρα, ένα για τα εργασιακά και ένα για τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ, τις αποχωρήσεις στελεχών και την ανεξαρτητοποίηση του Μ.Κασσή, δύο βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ άλλοι τέσσερις δεν δίνουν σημάδια βεβαιότητας για την στάση που θα κρατήσουν.

Ζυμώσεις όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε θέση μάχης με φόντο όμως την «παραφωνία» που δημιουργήθηκε στις τάξεις του μετά τη δήλωση Λαφαζάνη περί ετοιμότητας του κόμματος να αναλάβει την εξουσία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook