H γερμανική ρυθμιστική αρχή (BaFin) των τραπεζών, ζήτησε από την Deutsche Bank και τουλάχιστον άλλες 14 τράπεζες, να ετοιμάσουν έκτακτα σχέδια αναδιάρθρωσης, ώστε να θωρακισθούν στο ενδεχόμενο συναγερμού λόγω κρίσης.

\”Ο στόχος είναι να βάλουμε τις τράπεζες και τις ρυθμιστικές να εξετάσουν έκτακτα σχέδια\”, ανέφερε το ανώτατο στέλεχος της BaFin, Raimund Roeseler.

Οι τράπεζες που θεωρούνται συστημικά σημαντικές σε παγκόσμια κλίμακα θα αναγκαστούν να καταθέσουν τα σχέδια ως το τέλος του 2012, ενώ όσες θεωρούνται συστημικά σημαντικές σε εθνική κλίμακα, έχουν περιθώριο ως το τέλος του 2013, διευκρίνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η BaFin πρόσθεσε ότι οι τράπεζες δεν θα είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιήσουν αυτά τα σχέδια

Εκτός από την Deutsche Bank, ανάμεσα στις τράπεζες που έχουν κληθεί να ετοιμάσουν σενάρια αναδιάρθρωσης βρίσκονται η Commerzbank και μεγάλες κρατικές τράπεζες (Landesbanken), υποστήριξε ο κ. Roeseler.

H κίνηση της BaFin ακολουθεί τα βήματα της Fed στις ΗΠΑ, η οποία ζήτησε από τις τράπεζες να ετοιμάσουν ένα \”οδικό χάρτη\” για την εξυγίανση τους σε περίπτωση που καταστούν αναξιόπιστες.

Συγκεκριμένα, η Fed ζήτησε από τις τράπεζες να εξετάσουν δραστικά μέτρα για την αποτροπή μιας κατάρρευσης σε περίοδο κρίσης, μεταξύ των οποίων πώληση επιχειρήσεων, εύρεση άλλων πηγών χρηματοδότησης και περιορισμό του ρίσκου.

Η BaFin όπως είναι γνωστή με τη συντομογραφία της, είναι ανεξάρτητο ομοσπονδιακό ίδρυμα της Γερμανίας και επιβλέπει περίπου 2.700 τράπεζες, 800 επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πάνω από τα 700 ασφαλιστικές εταιρίες. Η πλήρης επωνυμία της είναι: Federal Financial Supervisory Authority (στα γερμανικά: Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht).


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook