Το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου είναι απίθανο (Σ.Σ: unlikely ο ακριβής όρος που χρησιμοποιήθηκε στη δήλωση) ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση της δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η ευρωζώνη δεν έχει καταλήξει ακόμα στον τρόπο με τον οποίο θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο και πως θα το χρηματοδοτήσει, ενώ σημείωσε ότι πολλές χώρες πρέπει να διεξάγουν συζητήσεις για το ζήτημα στα κοινοβούλια τους.

"Η συνεδρίαση της 12 Νοεμβρίου δεν θα είναι το τελικό στάδιο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρίς περαιτέρω βοήθεια μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου.

"Είναι ακόμα πιθανή μια συμφωνία το Νοέμβριο, αλλά όχι αναγκαστικά στις 12 Νοεμβρίου" υπογράμμισε και σημείωσε ότι "δεν θα υπάρξει συμφωνία, ώσπου να κλείσουν όλα τα μέτωπα του πακέτου μέτρων. Δεν θα εκταμιεύσουμε τη δόση μέχρι να οριστικοποιηθούν όλα τα ζητήματα"…protothema.gr