Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την αλλαγή στρατηγικής που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εκλογές το συντομότερο, αυξάνει την πίεση προς τη συγκυβέρνηση των τριών, ελπίζοντας ότι οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν τη συνοχή της και θα εκφυλίσουν την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Η Κουμουνδούρου έθεσε ως σημείο καμπής την ψήφιση των μέτρων, θέτοντας δύο διαδοχικούς στόχους: Πρώτον να ψηφιστούν τα μέτρα το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται σε μία κλωστή με τη ΔΗΜΑΡ να αρνείται θετική ψήφο και πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαχωρίζουν η να σκέφτονται να διαχωρίσουν την θέση τους.

Και δεύτερον, στην περίπτωση που εγκριθούν τα μέτρα, να ψηφιστούν τελικά με μία οριακή πλειοψηφία, που θα καταδεικνύει ότι στην πραγματικότητα αυτή η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος της.

Είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη οι εκλογές θα επιβάλλονται, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τις ζητήσει πριν τη μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μείζον κοινοβουλευτικό θέμα, που θέτει έτσι κι αλλιώς σε αμφισβήτηση, για λόγους δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης την ψήφιση των μέτρων: Ότι το νομοσχέδιο τους ενός άρθρου και των 800 σελίδων (!) κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή και ουσιαστικά είναι αδύνατο και να διαβαστεί ακόμη από τους βουλευτές – πέρα από το γεγονός ότι τα πάντα συμπεριλαμβάνονται σε ένα άρθρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «μέγα πραξικόπημα», αλλά και για «αντισυνταγματικό έκτρωμα» και θα επιμείνει στη λογική, που ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας περί «εκτροπών» από το πολίτευμα, στις οποίες επιδίδεται η συγκυβέρνηση των τριών, επιχειρώντας να φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Παρουσία του Α. Τσίπρα το συλλαλητήριο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει το παρόν και στο σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και θα κάνει δηλώσεις. Σημειωτέον ότι ο κ.Τσίπρας παραβρίσκεται σε όλες τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ενεργά στην οργάνωση των διαδηλώσεων αυτών, είτε απευθύνοντας πρόσκληση στους εργαζόμενους, είτε παρέχοντας ακόμη και μέσα μεταφοράς για την μετακίνηση του κόσμου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook