Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης παρευρέθηκε και συμμετείχε στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Φαιστού στις Μοίρες με θέμα την παραμονή των υπηρεσιών στην περιοχή του Νότου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του τόνισε ότι οι ισχυρισμοί περί αποδυνάμωσης υπηρεσιών υγείας στο νότο δεν ευσταθούν, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τόσο η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης όσο και ο ίδιος προσωπικά, σεβόμενοι την συνεχώς αυξανόμενη αναγκαιότητα που υπάρχει, όπως είπε, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τη δύσκολη οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία που διανεύει η χώρα μας, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή όπως αυτή εκφράζεται μεταξύ άλλων και με την υλοποίηση του έργου ανέγερσης νέου σύγχρονου Πολυδύναμου Ιατρείου στο Τυμπάκι, την κτιριακή αναβάθμιση και επέκταση του Κ.Υ. Μοιρών, την προμήθεια νέου εξοπλισμού αλλά και τη στελέχωση των μονάδων με ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος σε κάθε συνεργασία, πρόταση και ανάπτυξη δράσης που στόχο έχει την διευκόλυνση της πρόσβασης του πολίτη σε παρεχόμενες, ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική κρίνεται η συμβολή των νεοσύστατων τριμελών διοικουσών επιτροπών των Κέντρων Υγείας, στις οποίες εκπροσωπείται ο Δήμος της περιοχής ευθύνης κάθε Κ.Υ., που αναμένεται να λειτουργήσουν, να ενημερωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook