Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα η οποία θα γίνει αισθητή από την Πέμπτη στα νότια της χώρας και την Κρήτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης:

α) Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές.

β) Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που θα φθάσουν τα 8 και αύριο Πέμπτη τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

γ) Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

δ) Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1.700 μέτρα)

Σήμερα Τετάρτη από αργά το απόγευμα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολή και νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Αύριο Πέμπτη τις πρώτες πρωινές ώρας περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία όμως και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Την ίδια ώρα έγινε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συνεδρίαση αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 10:00 πμ, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου (στο ισόγειο του Μεγάρου της Π.Ε. Χανίων), με θέμα:

1) Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών ή άλλων έντονων καιρικών φαινόμενων, καθώς και χιονοπτώσεων για το έτος 2012-2013.

2) Έγκριση χώρων καταυλισμού στα όρια της Π.Ε. Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook