Με σύνθημα «Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες, μέσω 74 ιταλικών εμπορικών επιμελητηρίων σ' ολόκληρο τον κόσμο»,τo Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας αναλαμβάνει εθνική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις.

Η παραπάνω πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 10.00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ( Σταδίου 13).

Την έναρξη του προγράμματος θα κηρύξει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Α.Ε. Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Claudio Glaentzer.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ιταλίας καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Διμερών Ιταλικών Επιμελητηρίων. Στρατηγικό χαρακτήρα έχει η συνεισφορά και αρωγή σημαντικών θεσμικών παραγόντων της χώρας μας :του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ,της Τράπεζας Eurobank, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ( ΣΕΒΕ ) καθώς και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης .Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ.Γ.Τσαμίχας «Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, η δημιουργία στοχευμένων θεματικών εκδηλώσεων και υποστηρικτικών δράσεων, η συνεχής επαγγελματική επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού της χώρας μας, καθώς και η προώθηση συγκεκριμένων πιστοποιήσεων και εργαλείων management. Οι συνεργαζόμενοι φορείς προσδοκούν να συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ας σημειωθεί ότι μεσούσης της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το 2011 κατά 37%, τάση η οποία συνεχίζεται και στο τρέχον έτος, καταγράφοντας αύξηση 4,3% κατά το πρώτο 6μηνο του 2012. Έτσι η δράση αυτή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Ιταλία ανάμεσα σε 100 εξαγωγικούς προορισμούς κατατάσσεται πρώτη στην απορρόφηση ελληνικών προϊόντων ύψους 2,1 δις ευρώ, παίρνοντας (για δεύτερη φορά μεταπολεμικά) την πρωτιά της Γερμανίας στις ελληνικές εξαγωγές.

newsbeast.gr