Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός και ελαφρύτερα δυο ακόμα.

Τα θλιβερά αποτέλεσματα της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί έπεσαν θύμα ενέδρας από εγκληματίες, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης σε μια οργισμένη ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση των πέντε χρόνων ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αναζητηθούν οι ευθύνες για το φιασκο της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η  Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναφέρει:

«Στις 5 Νοέμβριου 2012 συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την τραγική εκείνη μέρα των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στα Ζωνιανά. Όπως θα θυμάται όλος ο κόσμος την ημέρα αυτή έλαβε χώρα μια αστυνομική επιχείρηση-φιάσκο που οδήγησε στην αιματηρή ενέδρα των αστυνομικών και είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και των ελαφρύτερο άλλων δύο συναδέλφων μας. Η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αίσθηση σε όλο το πανελλήνιο.

Τελικά, και μετά από τη λήψη ημίμετρων που όπως αποδείχτηκε έγιναν για το θεαθήναι, η υπόθεση αυτή έληξε με τη δίκη που έγινε στην Αθήνα με τα γνωστά επακόλουθα για τους δράστες της ενέδρας.

Από τότε μέχρι σήμερα οι πληγές δεν έχουν κλείσει και οι μνήμες δεν έσβησαν, τουλάχιστον για εμάς. Ως γνωστόν είχαν κατατεθεί μηνύσεις από συναδέλφους μας (Ε.Φ.) κατά παντός υπευθύνου για την εγκληματική όπως αποδείχτηκε προχειρότητα στην οργάνωση της όλης επιχείρησης και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια ακόμα και σήμερα.

 Επιπρόσθετα η υγιής κοινωνία της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα ακόμα περιμένει απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο γεγονός, απαντήσεις που όμως δεν ήρθαν ποτέ.

Τέλος το τραγικότερο από όλα είναι η μακροχρόνια παραμονή στο κρεβάτι του πόνου του συναδέλφου μας Στάθη Λαζαρίδη στο 401 ΣΝΑ η οποία φαντάζει ακόμα δραματικότερη από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης παραμένουν ατιμώρητοι.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας Στάθη καλή ανάρρωση και υπομονή στην οικογένειά του και ότι δεν τον έχουμε ξεχάσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook