«Σήμερα δεν υπάρχει πια περιθώριο για πισωγύρισμα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι ένας σημαντικός κρίκος σε μία αλυσίδα που αν σπάσει, θα συμπαρασύρει στον όλεθρο την ελληνική κοινωνία». Αυτό τόνισε, σήμερα, 7 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016.

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα «μια χώρα που μετέθετε πάντα για την επόμενη ημέρα δύσκολες αλλαγές που θα την έκαναν πιο ανταγωνιστική», κάτι, που όπως τόνισε, δεν βοηθούσε να πραγματοποιηθούν εκείνες οι αλλαγές που θα ήταν προς όφελος των πολλών πολιτών και όχι των λίγων πελατών. «Είτε αυτοί οι πελάτες ήταν οργανωμένες συντεχνίες με πολιτική πρόσβαση, είτε κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που εξέθρεψαν το ολιγαρχικό μοντέλο του Ελληνικού παρασιτικού καπιταλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές με την ψήφο τους να ολοκληρώσουν την επώδυνη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χρειάζεται δανεικά για να καλύψει τις πρωτογενείς της ανάγκες. «Αλλά και να βάλουμε τα θεμέλια για ανταγωνιστική οικονομία χωρίς στρεβλώσεις και αποκλεισμούς. Που θα στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα του Έλληνα», όπως τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική για το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε να κάνει πραγματική αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, κάτι που εφόσον είχε γίνει θα βοηθούσε για να μην πέσει τόσο βαρύς ο πέλεκυς των περικοπών επί δικαίων και αδίκων. «Πρέπει κάποια στιγμή να διαχωρίσουμε το περιττό από το απαραίτητο κράτος. Ελπίζω σύντομα να βρούμε το θάρρος να το κάνουμε, διότι σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να θυσιάζουμε, δυστυχώς, το απαραίτητο κράτος για να διατηρήσουμε τα προνόμια του περιττού κράτους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως κορυφαίο παράδειγμα αυτής της πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «λυπάμαι που φτάσαμε στο σημείο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει τα ίδια χρήματα με μια καθαρίστρια του ΟΣΕ. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να μικρύνουμε απελπιστικά την ψαλίδα μεταξύ των ηγετών και των κατώτερων. Αυτό είναι προβληματικό και θα το βρούμε μπροστά μας».

Κεντρικό αναπτυξιακό ανάχωμα στην επώδυνη ύφεση που τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας αναπόφευκτα προκαλούν, θεωρεί, ο κ. Μητσοτάκης, τις διαρθρωτικές αλλαγές. «Αν είχαν εφαρμοστεί πριν από δυο χρόνια η πορεία της οικονομίας μας θα ήταν διαφορετική», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, αφού επισήμανε με έμφαση ότι «η σωτηρία της χώρας δεν τελειώνει σήμερα», κατέληξε: «πρέπει τα μέτρα να εφαρμοστούν από μια αποφασισμένη κυβέρνηση. Και η Ευρώπη να αναγνωρίσει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού. Με άμεση εκταμίευσή όχι μόνο των 31,5 δις ευρώ, άλλα των 43,5 δις ευρώ που μας οφείλονται από το πρόγραμμα στήριξης. Με περισσότερους αναπτυξιακούς πόρους, αλλά και με το άνοιγμα μιας ουσιαστικής συζήτησης για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook