Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 8/1/2012, οι εργασίες της «Ανάπλασης της οδού 25ης Μαρτίου και της περιοχής του κέντρου γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας» Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 143.435,26 ευρώ και την κατασκευή του έργου ανέλαβε η εργοληπτική επιχείρηση «Καμαράτος Σπυρίδων». Η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός 90 ημερών.

Ο φορέας κατασκευής είναι ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Διευθύνουσα και Επιβλέπουσα Υπηρεσία είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ενώ την αρχιτεκτονική μελέτη εκπόνησε η αρχιτέκτων κ. Μάρω Δαγιάντη.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, ο επιβλέπων μηχανικός του Δήμου κ. Σαββιδάκης, η αρχιτέκτων κ. Μάρω Δαγιάντη, ο εργολάβος του έργου κ. Σπύρος Καμαράτος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Στέργιος Ατσαλάκης καθώς και ο πρώην επιβλέπων μηχανικός του Δήμου κ. Γιάννης Λουκάκης.

Ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο έργο το οποίο όπως είπε: «αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα στο πλαίσιο της ανανέωσης του Κέντρου της πόλης ιδιαίτερα μετά τις αναπλάσεις της Οδού Επιμενίδου, της οδού Λατούς, της Κεντρικής αρτηρίας της Ρούσσου Κουνδούρου, της οδού Σφακιανάκη κ.α. Ωστόσο παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν, στόχο μας είναι να ανανεώνεται το βασικό δυναμικό υποδομών στην πόλη». Στη συνέχεια μίλησε για τα έργα και τις μελέτες που προχωράει ο Δήμος όπως την κατασκευή των κόμβων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τη μελέτη της οδού Κοντογιάννη.

Το εν λόγω έργο αφορά την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης Αγ. Νικολαου και είναι υψηλών προδιαγραφών. Το μήκος του δρόμου που θα γίνουν οι εργασίες πλησιάζει περίπου τα 380 μ. με κύριες εργασίες τις εκσκαφές, καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, σκυροδεμάτων, επιχρισμάτων, φορτοεκφορτώσεις και μεταφορές, κατασκευές ξύλινες και μεταλλικές επιστρώσεις, λιθοδομές, επιχρίσματα, φωτισμό οδών, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και θα φυτευτεί πράσινο.

Η περιοχή ανάπλασης βρίσκεται σε ένα από τους πιο κεντρικούς άξονες της πόλης και αποτελεί σημαντική υπόθεση για την ευρύτερη λειτουργία του Αγίου Νικολάου. Η περιοχή περιβάλλεται από σημαντικά ιστορικά μνημεία όπως ο Αρχαιολογικός Χώρος της Καμάρας που αποτελεί σύμβολο για την πόλη αλλά και σημαντική εικόνα προβολής της στο εξωτερικό καθώς και από σημαντικά σημεία αναφοράς των επισκεπτών και των συμπολιτών μας όπως το κτίριο του ΟΤΕ, το Κινηματοθέατρο ΡΕξ κ.α

Προκειμένου να γίνει δυνατή η εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αναβάθμιση οδικού δικτύου περιοχής κέντρου και αρχαιολογικού χώρου Καμάρας» η οδός 25ης Μαρτίου θα παραμείνει κλειστή για διάστημα περίπου 30 ημερών και η κυκλοφορία των οχημάτων από το λιμάνι προς την οδό Πολυτεχνείου θα γίνεται μέσω των οδών Μ. Σφακιανάκη, Λασθένους, Κ. Σφακιανάκη, Ι. Αλεξάκη.
Επισημαίνεται ότι στους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων. (Σχετική η 1016/49/213α- 30-10-2012 απόφαση του τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook